Preventie

Het voorkomen van parodontitis is nog steeds het ultieme doel.

We horen vaak van patiënten dat ze deze kennis zo graag eerder hadden gehad.

Indien uzelf parodontitis heeft is het nuttig om daarover te praten met uw naaste familie (broers, zussen, kinderen) aangezien, omwille van de erfelijke belasting, de kans bestaande is dat ook zij met dit probleem kampen.

Een eenvoudige screening van 15 minuten waarbij uw tandvlees een cijfer krijgt dat de gezondheid weergeeft kost ongeveer 60 euro en wordt grotendeels terugbetaald door de mutualiteit vanaf 15 jaar.

Indien er op het screening consult problemen worden ontdekt zullen we die met u bespreken en in samenspraak de nodige behandeling opstarten.

Indien er geen problemen worden ontdekt weet u dat uw tandvlees gezond is en een gunstige invloed uitoefent op de rest van uw gezondheid.

Screening consult

Indien u hiervoor een afspraak wil inplannen moet u uitdrukkelijk vragen naar een screeningafspraak van 15 minuten. Indien bij deze screening problemen worden vastgesteld plannen we intake in.

Tijdens dit consult worden alle gegevens verzameld, wordt de diagnose gesteld, een behandelplan opgesteld en worden afspraken vastgelegd om te behandelen nadat u uitgebreid bent geïnformeerd over verloop en kostprijs van de behandeling. Deze intake kost 125-150 euro en is gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit.