Preventie

Het voorkomen van parodontitis is nog steeds het ultieme doel.

We horen vaak van patiënten dat ze deze kennis zo graag eerder hadden gehad.

Indien u zelf parodontitis heeft is het nuttig om daarover te praten met uw naaste familie (broers, zussen, kinderen) aangezien, omwille van de erfelijke belasting, de kans bestaande is dat ook zij met dit probleem kampen.

Screening consult

Een eenvoudige screening van 15 minuten waarbij uw tandvlees een cijfer krijgt dat de gezondheid weergeeft kost ongeveer 70 euro en wordt grotendeels terugbetaald door de mutualiteit vanaf 15 jaar.

Indien er op het screening consult problemen worden ontdekt zullen we die met u bespreken en in samenspraak de nodige behandeling opstarten.

Indien er geen problemen worden ontdekt weet u dat uw tandvlees gezond is en een gunstige invloed uitoefent op de rest van uw gezondheid.

Indien u hiervoor een afspraak wil inplannen moet u uitdrukkelijk vragen naar een screeningafspraak van 15 minuten. Indien bij deze screening problemen worden vastgesteld plannen we nadien een intake consult in.

Intake consult

Indien u bent doorverwezen door de tandarts of  zeker weet dat u tandvleesproblemen hebt met een of meerdere van de volgende symptomen : bloedend tandvlees, terugtrekkend tandvlees, slechte adem, losstaande tanden, dan kun u direct een afspraak maken voor een intake consult.

Tijdens dit consult worden alle gegevens verzameld, wordt de diagnose gesteld, een behandelplan opgesteld en worden afspraken vastgelegd om te behandelen nadat u uitgebreid bent geïnformeerd over verloop en kostprijs van de behandeling. Deze intake kost 135-180 euro en is gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit.